Ručni masati za oštrenje noževa

Ručni oštrači za noževe

Kada se koriste ručni masati možete postići glatkiju ili blago grubu oštricu, u zavisnosti od toga za šta se nož koristi. Odgovarajuća grubost brusne površine oštrača se dobija na brusnoj ivici koja se oštri u zavisnosti od brusne površine masata.

Ručni masati su pogodni za čišćenje u sterilizatorima na temperaturi do 120 stepeni Celzijusa. Preporučujemo čišćenje neposredno nakon upotrebe sa blago alkalizovanim deterdžentom koji ne sadrži kiselinu. Ne kačite ga na vlažnim mestima, i ne koristite kao polugu ili kao alat.

Ručni masati: Pravilno rukovanje


Pravilno
: Navoditi sečivo naizmenično sa desna na levo preko oštrača pod uglom od 15 do 20 stepeni. Povući nož blagim pritiskom i krivim zahvatom preko udubljenja alata za oštrenje.
Pogrešno: Pritisnuti nadole, a onda povući pokretom crtanja

Dick ručni masati: najbolji na tržištu


Kompanija Dick nudi jedinstven izbor brusnih površina, dužine sečiva i oblika.

  1. Balansirano sužavanje prema vrhu oštrača.
  2. Ravnomerna brusna površina.
  3. Površina otporna na habanje sa jezgrom koje je otporno na komadanje.
  4. Efikasna zaštita površine zahvaljujući galvanizovanom nanosu.
  5. Bezbednost zahvaljujući visokokvalitetnim komponentama.
  6. Ergonomska i atraktivna drška.
  7. Čvrst spoljni sloj, čvrsto ali meko jezgro.
Scroll to Top