O alternativama za oštrenje

O alternativama za oštrenje

U zavisnosti od ličnih preferencija, za ponovno oštrenje možete koristiti čelik za oštrenje, kamen za oštrenje ili alternativni uređaj za oštrenje. Svi su pogodni za evropske i azijske dizajnove oštrica. Alat za oštrenje sa tvrdim metalnim pločama ili točkovima nikada ne treba koristiti.

Rukovanje čelikom za oštrenje može u određenim okolnostima biti dugotrajno i složeno za neiskusne ljude; ne postižu uvek zadovoljavajuće rezultate. Zbog toga je Friedr. Dik nudi razne alternative oštrenja čelika.

Alternativa F. DICK za oštrenje čelika je pobednik zahvaljujući njegovom rukovanju: Jednostavno i sigurno prevlačenje noža optimalno izoštrava sečivo. Postavite nož na jednu stranu zazora za precizno vođenje i laganim pritiskom povucite nož u zakrivljenom potezu kroz otvor u jedinici za oštrenje. Kompletna oštrica noža istovremeno se ponovo izoštrava. Ponovite ovo nekoliko puta – tada ćete dobiti oštar nož sa savršeno oblikovanim uglom.

 

Različite šipke: Alternativa F. DICK za oštrenje čelika dostupna je u različitim modelima za različite primene:

Akcione šipke: Šipke za oštrenje od nerđajućeg čelika sa ultra tvrdim posebnim premazom otpornim na habanje za visoku abraziju. Oštre tupe noževe. Savršeno za kuvare.

Šipke HiperDrill: Sa super finim zateznim šipkama za ispravljanje i zaglađivanje oštrice. Izuzetno fini rezovi oštricu nežno bruse i zaglađuju. Životni vek fine oštrice se održava dugo vremena.

Polirane šipke: Savršene za ispravljanje i zaglađivanje oštrice. Za gladak rez potrebna je tanka oštrica koja se lako kotrlja. Za specijaliste, posebno za preradu mesa.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Obavesti me o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Scroll to Top