Baza znanja

Oštrice i tipovi sečiva

Čišćenje

Struktura materijala

Oštrica i tipovi sečiva

Glatka ivica oštrice: Proizvodi za glatko i čisto zasecanje, bez komadanja hrane. Noževi sa glatkom ivicom oštrice su pogodni za sečenje čvrste i meke hrane.

Fleksibilno sečivo: Tanko, i visoko fleksibilno sečivo omogućava pecizno sečenje. Prilagođava se perfektno hrani koja se seče, što rezultira većom količinom isečenog mesa.

Zakrivljeno sečivo: Sa svojim zakrivljenim oblikom, ivica oštrice je duža od pravog noža. Ovo omogućava da se izvede isecanje. Promena hvata na nožu je izvodljiva i zato je potrebno manje napora, pošto ne morate da pomerate vaš zglob.

“Kullenschliff” nož: Udubljenja (jamice) stvaraju vazdušne džepove, čime sprečavaju tanke i meke parčiće da se lepe na sečivo, naročito kod masne hrane. Sa Kullenschliff-om, precizno navođenje omogućava tačno sečenje.

Nazubljene ivice: Nazubljena ili testerasta ivica. Hrana koja se seče sa ovim dizajnom oštrice prvo dolazi u kontakt sa štrčećim nazubima. Nazubljena oštrica omogućava lakše sečenje i parčanje čvrste i tvrde hrane.

Čišćenje

DICK proizvodi sa plastičnim drškama su otporni na temperature u mašini za pranje sudova. Tokom dužeg vremena korišćenja, može doći do promene intenziteta boje, pojave fleka i rđanja. Preporučujemo čišćenje svih kuvarskih noževa ručno. 

DICK noževi i čelik za oštrenje su pogodni za čišćenje u sterilizatorima do 130 stepeni Celzijusa. Ostaci visokokoncentrovanih perućih agenasa, ostavljanje alata u mašini za pranje sudova tokom dužeg vremena, kao i belanca od jajeta i ostaci od mesa, mogu prouzrokovati fleke na sečivu. Zbog toga preporučujemo čišćenje odmah, sa blago alklanim deterdžentom za pranje. Odložite noževe i čelik za oštrenje u odgovarajućim držačima noževa, koricama ili suvom mestu, ne bi li se izbeglo da sečiva međusobno dodiruju. 

Struktura materijala

Za DICK noževe koriste se isključivo čelična sečiva i plastični materijali koji su u skladu sa Evropskim zakonskim regulativama o hrani.

SerijaOdgovarajući čelikMaterijal drškeČvrstoća HRC
“1778”Dupli X VG12Nemačko drvo šljive61 stepen
“1893”VG-33PA61 stepen
“1905”X50CrMoV15POM56 stepeni
Premier “Svetski kuvar”X50CrMoV15CA56 stepeni
“Premijer Plus”X50CrMoV15POM56 stepeni
“Crveni Duh”X55CrMo14PP/TPE56 stepeni
“ActiveCut”X30Cr13PPO54 stepeni
“Superior”X50CrMo14POM56 stepeni
“ProDynamic”X50CrMo14PP56 stepeni
“ErgoGrip”X50CrMo14PA56 stepeni
“MasterGrip”X50CrMo14PA56 stepeni
“ExpertGrip”X50CrMo14PP/TPE56 stepeni
“SteriGrip”X50CrMo14PA sa metalnim jonima56 stepeni
“DetectoGrip”X50CrMo14PP56 stepeni

PA Poliamid 
POM Polioksimetilen
PPO Polifeniloksid
PP Polipropilen
CA Celulozaacetat

Tradicija kvaliteta

Friedr. Dick kompanija je osnovana u Eslingenu, Nemačkoj, 1778. godine, i još uvek je u porodičnom vlašnistvu posle više od 240 godina. Friedr. Dick je jedini proizvođač na svetskom nivou koji u ponudi ima kompletan spektar noževa, čelika za oštrenje, kao i pomoćnih sredstava za mesare i kuvare, pa i mašine za oštrenje. 

Bogat proizvodni opseg čini nas perfektnim sistemskim snabdevačem u domenu prehrambenih usluga, kao i u industrijama prerade.

Između ostalog, obezbeđujemo sofisticirani sistem prezentacije, sa namerom da unapredimo prodajnu kampanju naših mušterija. 

Preciznost perfekcije

Duga tradicija i mnogo godina iskustva stečenih proizvodnjom artikala za kuvare i mesare, pružaju mogućnost Friedr. Dick-u da kontinuirano razvija inovativne proizvode. Fidbek koji dobijamo od strane mušterija, naročito od krajnjih korisnika, u sprezi sa sopstvenim idejama, se pretvaraju u visokokvalitetan proizvod. Menadžment kvaliteta i procesna dokumentacija ispunjavaju zahteve prema DIN EN ISO 9001 i EMAS 2.

Frierd. Dick veruje u ekološki i etički odgovoran pristup kako bismo zaštitili životnu sredinu, kao i okruženje. Naši proizvodi imaju funkcionalnost prve klase, visoko su korisni i održivi profili. Naš cilj nije da proizvodimo u zemljama jeftine radne snage da bi nam proizvod bio jeftin. Naročito se oslanjamo na najsavremeniju tehnologiju u proizvodnji i zanatstke veštine tamo gde je potrebno i gde je odgovarajuće. Ovo smanjuje resurse i ekološko zagađenje. Ovo garantuje i najviši mogući kvalitet. 

Scroll to Top