Tutorijal kako se seku jagnjeća rebra
Da uklonim omotač masti koristio sam fleksibilni nož za uklanjanje kostiju. Zatim, koristeći istu tehniku kao i za losos, odsekao sam mast sa mesa.
Saznaj više →
Tutorijal kako se seče jagnjeći but
Janjeću plećku možete peći u komadu u rerni sa nekim aromatičnim biljem Sad ću vam pokazati kako preseći plećku od vrha do dna. Za početak ...
Saznaj više →
Tutorijal kako se seče ćurka
Anatomski živina poput patke, piletine ili ćuretine ima istu konstrukciju. Počećemo uklanjanjem noge, a zatim i belog mesa iz trupa. Za ovo uzimam nož za ...
Saznaj više →
Tutorijal kako se seče Saddle of Venison
Zadnji deo se često koristi za medaljone. Ovde imamo kompletnu kičmenjaču. Ostaviću meso na kostima koje ga čini posebno sočnim. Za početak moram da uklonim ...
Saznaj više →
Tutorijal kako se seku rebra
Mangulicu karakteriše to što ima posebno visok indeks masti. Danas imam krmenadle i iseći ću jednu do dve centimetar debele kotlete. Da bih to uradio ...
Saznaj više →
Tutorijal kako se seče patka
Danas ću vam pokazati kako se seče patka. Za to mi treba fleksibilan nož za otkoštavanje i počnjem tako što uklanjam noge. Da izvadim belo ...
Saznaj više →
Tutorijal kako se seče svinjski file
Svaki filet je drugačiji. Ovde imam svinjski biftek Duroc svinje ili crvene svinje koje su ukrštene od Iberijskae svinja i domaće Nemačke vrste. Pomoću fleksibilnog ...
Saznaj više →
Tutorijal kako se seče teletina
Teleća šnicla se tradicionalno pravi od mesa sa buta. Kožu uklonite fleksibilnim nožem za uklanjanje kostiju. Nakon što sam skinuo svu kožu rezao sam tankim ...
Saznaj više →
Tutorijal kako se vadi ostriga
Koristiću otvarač za ostrige. Ostrigu stavljam u moju levu ruku,a otvarač postavljam na otvor ostrige gde se nalazi mišić. Klizanjem noža za oko centimetar uklonite ...
Saznaj više →