Horizontalno sečenje, npr. povrća sa ravnomernim pritiskom od vrha do dna, sa zadnjim delom oštrice.
Ljuljajući rez, ljuljajte nož napred-nazad od vrha do kraja sečiva. Pogodno za mlevenje, npr. bilja.
Jednoliko sečenje kratkim pokretima nadole i napred, držeći vrh noža stalno na dasci za rezanje. Ruka koja drži nož određuje širinu reza, ruka vodilja savijenih prstiju i sigurno držeći materijal za hranu kreće se nazad za sledeći rez.
Dugo seče prema dole i istovremeno prema napred, koristeći vrh i središnji deo sečiva.
Kako seći: Stisak kandže
Stisak kandže je jedna od najosnovnijih tehnika sečenja u kuvanju. Ona sprečava da se povredim i osigurava mi čist rez. Pokazaću vam kako da uradite stisak kandže na luku, koristeći Yuzu Beurre nož. Levom rukom držim luk, ali tako da su mi prsti ispred palca i da ga držim noktima, a ne vrhovima prstiju. Tako palac ostaje zaštićen iza prstiju. Lako je zaboraviti na stisak kandže kada ste pod stresom, te vrhovi prstiju ostaju nezaštićeni i tako se događaju nesreće.