Profesionalne metode sečenja

Profesionalne metode sečenja

Horizontalno sečenje, npr. povrća sa ravnomernim pritiskom od vrha do dna, sa zadnjim delom oštrice.

Ljuljajući rez, ljuljajte nož napred-nazad od vrha do kraja sečiva. Pogodno za mlevenje, npr. bilja.

Jednoliko sečenje kratkim pokretima nadole i napred, držeći vrh noža stalno na dasci za rezanje. Ruka koja drži nož određuje širinu reza, ruka vodilja savijenih prstiju i sigurno držeći materijal za hranu kreće se nazad za sledeći rez.

Dugo seče prema dole i istovremeno prema napred, koristeći vrh i središnji deo sečiva.

Kako seći: Stisak kandže

Stisak kandže je jedna od najosnovnijih tehnika sečenja u kuvanju. Ona sprečava da se povredim i osigurava mi čist rez. Pokazaću vam kako da uradite stisak kandže na luku, koristeći Yuzu Beurre nož. Levom rukom držim luk, ali tako da su mi prsti ispred palca i da ga držim noktima, a ne vrhovima prstiju. Tako palac ostaje zaštićen iza prstiju. Lako je zaboraviti na stisak kandže kada ste pod stresom, te vrhovi prstiju ostaju nezaštićeni i tako se događaju nesreće.

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Obavesti me o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Scroll to Top