Proces produkcije u fabrici

Proces produkcije u fabrici

Pre oko 250 godina malu radionicu je osnovao Johann Friedrich Dick. Prvobitno su se proizvodile samo turpije, a kasnije svi noževi i pribor za kuvarie i mesare. Danas Friedrich Dick proizvodi noževe i alate za restorane, mesnu industriju i mesare. Dizajn i razvoj svih proizvoda je kompjuterizovan kroz proizvodnju najkasnije tehnologije. Ne-kovane dužine su istisnute na obe strane, bez visoko legiranih ravni čelika. Sledeća toplotna obrada menja strukturu i učvršćuje material, koji ga čini otpornim na habanje. U zavisnosti od upotrebe noža primenjuju se posebni proizvodni procesi. Zatim, sledeći proizvodni korak je kada industrijski roboti uzimaju sečiva sa kružne trake i donose ih do različitih radnih stanica. Tamo ravnie strane noža dobijaju svoj simetrični oblik i sečivo, a zatim i prvu oštricu. Zatim ih robotska ruka vraća u kružnu traku. Različito opremljene polirajuće rolne stvaraju potpuno glatke i sjajne površine. Ovi plastični peleti se ukapljuju brizganjem i besprekorno su pričvršćeni za sečiva. Tako noževi dobijaju ergonomsku i higijensku ručku. Zatim svaki završen proizvod dobija Stephen Leaf realistični logo. Nakon togla sledi završno brušenje praćeno prvim testiranjem. Precizna kontrola kvaliteta je izvršena zbog proizvodnog procesa i nož je prošao kroz strogi završni pregled. Pomoću prodornog dijamantima moguće je razaznati tvrdoću finalnog proizvoda. Brušenje kao i ugao sečenja se laserski testiraju. Mikroskopom se i najmanje nesavršenosti mogu otkriti na površini sečiva. Dajde da pogledamo proizvodnju čelika za oštrenje. Korak po korak oni dobijaju svoje rezove po dužini. Određen način obrade zavisi od zahteva korisnika, kao i navike samog regiona. Površina otporna na habanje i izdržljivo jezgro rezultat su indukcionog očvršćavanja. Proces je neophodan za otpornost čelika. Uklanjanje oštrih ivica sa čelika se i dalje ručno radi. Konačno, sečivo i ručka su povezani. Standardni modeli napravljeni mašinama, ekskluzivna izdanja sa drškom od ebanovine i umetci od nikla i srebra dodati su za komad ručno. Tvrdoća i hrapavost površine čelika za oštrenje proverava se i dokumentuje u laboratoriji. Čak se i noževi od najvećeg kvaliteta tupe zbog konstantnog korišćenja. Naše Friedrich Dick mašine za oštrenje obnavljaju prvobitni oblik i oštrina lako, brzo i sigurno.

Bili kuvar gurmanskog restorana, mesar u prodavnici ili specijalista za meso u prerađivačkoj kompaniji, Friedrich Dick proizvodi imaju ime visokog kvaliteta. To je rezultat naše pouzdanosti, kvaliteta svih naših proizvoda i stručnog osoblja.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Obavesti me o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Scroll to Top