Tutorijal kako se oštre noževi

Tutorijal kako se oštre noževi

Najbitnija stvar za kuvara je oštar nož. Postoje razni načini da se osigurate da vaš nož ostane oštar. Najjednostavniji je da koristite čelik za oštrenje koji može imati grubu ili finu površinu. Ako je nož tup prvo uzmem grulji čelik za oštrenje i prevučem nož preko njega pod uglom od 15 °. Zatim uzmem čelik za oštrenje sa finijom površinom da bih dobio finiju oštricu i ponovim postupak pod istim uglom od 15 °. Ako niste spretni u ovome tu je Rapidni čelični oštrač. Ovde samo provučem nož kroz zazor 3 ili 4 puta gurajući ga otprilike do pola i provlačeći. Ako je oštrica skroz otupela tu je mašina koju mogu da iskoristim – RS 150 Duo od Dick-a. Na jednoj strani se nalaze točkovi dijamanata za oštrenje, a na drugoj keramički točkovi za brušenje. Kada uključim mašinu provučem nož 3 ili 4 puta vertikalno kroz točkove, a zatim ispoliram nož kroz keramičke točkove. Ovo nam daje svežu oštricu spremnu za rezanje.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Obavesti me o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Scroll to Top