Tutorijal kako se seče artičoka

Tutorijal kako se seče artičoka

Kraljica svog povrća je artičoka. Ovde imamo veliku artičoku od koje ćemo koristiti samo osnovu. Postoji druga varijanta gde može da se iskoristi srce i jezgro. Pokazaću vam kako se ukljanja osnova počevši od stabla. Otkinućemo stablo od osnove. Nožem uklanjamo osnovu, zatim uhvatimo lišće i sečemo po širini. Potreban vam je izuzetno oštar nož za ovo. Postavićemo artičoku tako da isečena strana bude na dasci i ukloniti ostatke lišća nožem. Unutrašnjos cemo izdubiti Pariskom lopaticom. Zelene osatke od lišća iseći ćemo nožem za ljuštenje. Ovako sređenu, osnovu artičoke mogu iseći na komade, kriške i ispržiti na maslinovom ulju. Ako želite da ih upotrebite kasnije, preporučujem ih zaštitite od oksidacije limunovim sokom, da ne potamne.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Obavesti me o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Scroll to Top