Tutorijal kako se seče luk

Tutorijal kako se seče luk

Crni luk je moje omiljeno povrće jer je tako prilagodljivo. Ponekad mesnato, ponekad vodeno. Dodaje miris jelima i igra vrlo vaznu ulogu u tradicionalnoj austrijskoj kuhinji te je s toga moje omiljeno povrće. Danas ću vam pokazati kako da pravilno sečete crni luk. Počećemo od ljuštenja nožem, onda ću vam pokazati kako da ga iseckate tehnikom kandže. Koristeći mali nož za sečenje, počinjemo tako što odsecamo vrh luka kako bismo mogli da oljuštimo ljusku. Pazim da bude što manje otpadaka. Kada sečemo luk, gledamo da nam ljuska ostane čitava kako bi luk ostao ceo. Kada sečem luk, koristim kuvarski nož. Važno je da bude jako oštar. To je moj trik da se ne rasplačete tokom sečenja. Veoma oštar nož pomaže da se vrlo malo eteričnih ulja, koja nam teraju suze na oči, oslobodi. Počinjem tako što presečem luk na pola. Položim luk na isečenu stranu i uhvatim ga tehnikom kandže (skupim prste tako da mi jagodice nikad nisu na udaru sečiva). Kada smo isekli uzduž, isečemo ga i popreko da puta kako bismo uspeli da isečemo luk na predivne kockice. Ovako isečen luk može biti osnova za brojne soseve i razna preukusna jela.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Obavesti me o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Scroll to Top