Tutorijal kako se seče karfiol

Tutorijal kako se seče karfiol

Karfiol je lepo povrće i posebno je pogodan za supe i salate, ali može se takođe jesti sirov ili pečen, kako ja volim. Da bih uklonio cvet od stabljike sečem cik cak iznad nje. Sada mogu da isečem karfiol na male cvetiće koji se mogu pržiti u tiganju, peći ili pohovati. Takođe mogu da isečem karfiol na kriške koje mogu ispeći na roštilju ili ukrasiti. Da dođete do jezgra počnite sa grubim uklanjanjem lišća nožem za sečenje. Grubo ogulite stabljiku, a onda je sredite ljuštilicom. Sada uzimam veliki kuvarski nož, sečem stabljiku na pola i sečem na tanke listiće. Tako pripremljenu stabljiku karfiola mogu koristiti u salatama ili čak kao užinu između obroka.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Obavesti me o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Scroll to Top