Tutorijali: Pripremanje hrane

Tutorijal kako se oštre noževi
Tutorijal kako se štiti ruka tokom sečenja

Tutorijal kako se štiti ruka tokom sečenja

Stisak kandže je jedna od najosnovnijih tehnika sečenja u kuvanju. Ona sprečava da se povredim i osigurava mi čist rez.
Saznaj više →
Tutorijal kako se usitnjava

Tutorijal kako se usitnjava

Usitnjavanje započinjem prednjim delom noža. Napred držim nož prstima i pravim male rezove ljuljajućim pokretima. I evo rezultata.
Saznaj više →
Tutorijal lever-tehnika

Tutorijal lever-tehnika

Tehniku poluge koristim da prepolovim posebno tvrde i robusne namirnice kao kao što su ova bundeva ili dinja. Koristim kuvarski nož.
Saznaj više →
Tutorijal rol-tehnika

Tutorijal rol-tehnika

Kotrljanje je tehnika gde prednji kraj noža uvek ostaje u kontaktu sa daskom za rezanje. Potrebno je da koristite celo sečivo da biste bili sigurni ...
Saznaj više →
Tutorijal tunel-tehnika

Tutorijal tunel-tehnika

Koristim tehniku tunela da zadržim šta sečem, lepo i sigurno, da mogu da napravim lep i čist rez bez klizanja onoga što sečem. Možete koristiti ...
Saznaj više →
Tutorijal čekić-tehnika

Tutorijal čekić-tehnika

Tehnika čekića je tehnika koju koristitim za kompaktnije namirnice kao što su crveni kupus. Preporučujem da koristite kineski kuvarski nož, ali možete koristiti i dugi ...
Saznaj više →
Tutorijal kako se oštre noževi

Tutorijal kako se oštre noževi

Najbitnija stvar za kuvara je oštar nož. Postoje razni načini da se osigurate da vaš nož ostane oštar. Najjednostavniji je da koristite čelik za oštrenje ...
Saznaj više →
Tutorijal kako se čuvaju noževi

Tutorijal kako se čuvaju noževi

Noževe generalno možete prati u mašini za sudove, ali ja svoje noževe perem ručno, jer ne mogu biti siguran da li će ostati oštar ako ...
Saznaj više →
Tutorijal kako se čuvaju noževi, magneti

Tutorijal kako se čuvaju noževi, magneti

Postoji više načina pravilnog odlaganja noževa. Kod kuće imam magnetni blok za noževe, to znači da su mi noževi uvek pri ruci. U restoranu imam ...
Saznaj više →
Scroll to Top