Tutorijal kako se seče blitva

Tutorijal kako se seče blitva

Sada ću se okrenuti raznobojnom lisnatom povrću – blitvi. Postoje crvena, zuta i zelena blitva ali se po ukusu ne razlikuju mnogo. Blitva ima zemljani, kiselkast ukus što je čini pogodnom za karamelizovanje u tiganju sa malo šećera. Ja gledam da ostavim dršku živu kako bi napravio kontrast između ukusa zemlje i slatkastog. Uzimam veliki nož za sečenje i odvajam list od drške. Uradiću to sa žutom i crvenom blitvom. Stavljam list jedan preko drugog i urolam ga i seckam Santoku nožem na tanke tračice. Kasnije ću to karamelizovati sa šećerom, kao što sam već rekao. Dršku ću svežu iseckati na kockice i staviti ispod listova. Dršku prvo seckam na trake pa onda na kockice. Isto to uradim sa crvenom drškom da dobijem konrast. Tako je blitva gotova.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Obavesti me o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Scroll to Top